Борисов: Черно море да бъде обявено за демилитализирана зона

Животът

09-07-2016, 17:27

Снимка:

Пресцентър МС

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов и Ивелина Василева откриха депото за отпадъци в Стара Загора

Няма да има изненади от срещата на върха на НАТО, заяви премиерът в Стара Загора

"Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир. Аз дори бих стигнал до крайности в тази посока - Черно море да бъде обявено за демилитализирана зона – без военни – без кораби, без подводници.", заяви днес в Стара Загора министър-председателят Бойко Борисов. „Това е зона, където се очаква да се добива газ, където всички държави имат туризъм, дава възможности за голям стокообмен. Какво ще ни донесат ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни”.

"Няма да има изненади от срещата на върха на НАТО и затова взехме решение на Министерски съвет за нашата позиция. По въпроса за Черно море бих стигнал до крайно мнение - Черно море да се обяви за демилитаризирана зона - без кораби, без подводници. Защото тук имаме да добиваме газ, да развиваме туризъм." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Стара Загора, където откри регионалния център за управление на отпадъците, където ще се приемат за третиране неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в областта плюс община Твърдица, Сливенско.

"Четох и иронията на Соломон Паси, че с яхти и лодки не се отбранява от кораби и ракети. Но хората ме питат - път, пречиствателна станция, пенсии, заплати. Никой досега не ме е попитал - кога ще купиш кораби, катери или крилати ракети. За това съм миролюбив. Защото имаме да правим много работи - ето сега правим пречиствателни станции, вместо да хвърляме боклука в деретата. В ХХI век", подчерта премиерът.

"Светът е забравил какво е война. Видяхме колко невинни хора загинаха в Крим, Украйна, Косово. Затова политиците трябва да внимаваме много", заяви Борисов.

"Щом искат, ще ги продължат", отговори премиерът на въпрос какво мисли за решението на Обама Туск и Юнкер да продължат санкциите срещу Русия. "Ние търпим огромни загуби - само в селското стопанство са над 300 млн. лв.".Според Борисов по последни данни няма голям натиск на гражданите от бежанци на българската граница. Задържани са близо 400 трафиканти на хора.

Бойко Борисов изрази надежда, че до края на годината ще има решение за влизането на нашата страна в Шенген, но според него реалността е такава, че страната ни вече е част от Шенген.

В края Борисов се пошегува Ще се кандидатирам за президент, но на следващите избори след пет години в отговор на въпрос дали ще бъде претендент за поста на държавен глава.