Супер дебют за девойките на ФК Гунди (Плевен) при 17-годишните!

"Горд съм с момичетата!", сподели президентът Сотир Пецанов след спечеленото второ място в Берковица

Страхотен дебют направиха девойките на ФК Гунди (Плевен) при 17-годишните! Възпитаничките на Сотир Пецанов завършиха на второ място на турнир в Берковица, където се конкурираха с още пет отбора - Дунав (Русе), Ел Пи Суперспорт (София), Светкавица (Тетевен), ДФК-Видин и представителите на домакините  от ВАСБЕРК-ЛЕЙДИС. Това се случи броени дни, след като станаха трети при 15-годишните на големия футболен фестивал в Казанлък.

Шестте тима в Берковица бяха разделени в две групи. Плевенските момичета завършиха наравно с Ел Пи - 0:0 и успяха да победят Светкавица (Тетевен) с 2:0 в своята група. Така заеха лидерската позиция и излязоха в мач за 1/2 място в спор с победителя от другата група - тима на домакините от Берковица. ФК Гунди загуби финалната битка с 1:4 на градския стадион "Мрамор", но остави отлични впечатления с представянето си. И трите попадения в надпреварата реализира националката Наталия Баракова.

Форумът бе под егидата на Община Берковоца и купите бяха връчени от зам.-кметът.

"За мен това е огромен успех, защото децата дебютираха при 17-годишните. Горд съм с тях. Не, че в другите отбори нямаше по-малки момичета, но домакините се бяха подготвили и 7-8 момичета бяха 17-годишни, което ни прекърши. Децата се притесниха, че те са по-високи, по-яки... Но стана много хубав мач. Най-важното е, че играхме. Отборът на домакините и треньорът на Ел Пи ни поздравиха, което е по-добра оценка от победата.", сподели Сотир Пецанов пред Plevenutre.bg

Президентът на клуба сподели, че момичетата имат желание да участват и при 15-годишните, и при 17-годишните. Предстои среща с представители на футболния съюз и местната управа, тъй като при 17-годишните вече се минава на по-високо ниво и трябва да разполагаме с голямо игрище. Идеята е да се влезне в първенството и да има къде да се играят мачовете, както и да се тренира. Пецанов допълни, че има и нови момичета за 15-годишните, които почти са готови да се включат.

Момичетата на ФК Гунди ще бъдат на лагер от 4 до 13 август в Китен, а непрестанните им успехи са ясен знак, че развитието на женския футбол в Плевен трябва да продължи и да получи подкрепа от страна на местната управа. Има желаещи деца, но трябва да се работи с тях, а за да се работи са необходими нужните условия.