Раева: Състоянието на Цвети е тежко, можем само да се молим

Състоянието на Цвети е много тежко, можем само да се молим тя да се оправи. Това каза председателят на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева за Нова телевизия.

Припомняме, че българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал в съчетанието на пет ленти на турнира от Световната купа в руския град Казан.

"Много беше трудно на момичетата да покажат максимално качествата и класата си. Това беше един изключителен шок, една много тежка житейска ситуация, която ги застигна", каза Раева

"Четири от тези момичета се състезават 8 години, това е изключително изразходващо, адреналинът е огромен на всяко състезание. Те са си съхранени като човеци, благодарение на спорта, но те са жени, защото са на 25 години. 8 години е един достатъчно голям път, особено когато е осъществен както техния. Те станаха един отбор, даже след случката с Цвети. Начинът, по който излязоха и силата на духа и характера, волята която показаха са нечовешки. Те са много чувствителни момичета", добави председателят на федерацията по художествена гимнастика.