Осъдиха на 12 години затвор педофил

За блудство с деца в Стара Загора

43-годишен мъж ще лежи 12 години в затвора за блудство с деца. Старозагорският окръжен съд призна за виновен Асен Асенов, който беше арестуван на 16 юни 2015 година по сигнал а посегателство над неълнолетни.  Срещу мъжа прокуратурата повдигна общо шест обвинения: три за грабеж и три за блудство, като всички престъпления са били извършени за няколко часа на 15 юни м.г. в района на старозагорския парк „Зеления клин“.

Рецидивистът отнел златни обеци от 13-годишно момиче, като преди това опрял нож в гърлото на 12-годишната й приятелка. Наскоро изтърпелият 13-годишна присъда за блудство попаднал на жертвите си, докато приятелките се разхождали из парка след края на учебния ден, придружавани от 13-годишен тийнейджър, от когото Асенов след ритник в главата отнел 5 лв.

При претърсване от жилището на обвиняемия били иззети дрехите, с които е бил по време на извършване на престъпленията, както и два ножа. В хода на досъдебно производство съдебните медици установили, че 12-годишното момиче и 13-годишното момче са получили охлузвания и други наранявания от действията на педофила. Трите деца изпитвали страх за живота си, преживели са афективен шок и получили психическа травма.

Асенов признал вината си и се е съгласил делото да бъде гледано в условията на съкратена процедура, като по този начин първоначалната присъда от 18 години е била намалена на 12.Мъжът има 4 изтърпени присъди за различни престъпления.