Марица посреща Локомотив в третия кръг от НОЛ

Спорт

11-07-2016, 11:58

Снимка:

volleymaritza.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Задава се третият кръг от Националната отборна лига по плажен волейбол за жени. Марица (Пловдив) посреща Локомотив (София) утре и в сряда (12 и 13 юли) от 18:00 б.в. на пясъчния корт до Гребната база на улица Ясна поляна (на гърба на ресторант Марбея) при вход свободен.

Жълто-сините са на предпоследното трето място във временното класиране след втория кръг, след като най-вече по кадрови причини не успяха да вземат точки от гостуването си на водача Перун (Варна).  Треньорът на Марица Владимир Котев обаче заяви, че клубът не се е отказал да преследва първата в история на този спорт отборна шампионска титла на България и всички усилия ще бъдат положени за оставане в борбата за златото.

Теодора Симеонова вече се възстанови от контузията си, получена по време на първия кръг, и даже взе участие в открития урок по плажен волейбол за деца, който пловдивския клуб проведе вчера. От своето евручастие в Румъния се завърнаха и Диана Малинова & Русена Сланчева, което означава, че Марица може да излезе срещу Локомотив с най-доброто, с което разполага, за да си осигури важните 4 пукта за класирането и да спечели първата си премера в лигата след едно равенство и една загуба досега.

Софийският тим пък няма спечелен гейм дотук и на пръв поглед изглежда като аутсайдер, но това може да се окаже заблуждаващо.  Локомотив загуби премерата си от първия кръг служебно по финансови причини, а във втория кръг беше реалният дебют на Червено-черните в НОЛ срещу силния тим на Божур волей (Божурище).

В другата премера по същото време във вторник и сряда първият в таблицата Перун гостува на втория Божур волей.