83 тона вино и 430 литра ракия откриха митничарив Каблешково

Крими

11-07-2016, 13:03

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откраднаха два казана за ракия

В отделна пристройка са открити три дървени бъчви, пълни с 400 литра етилов алкохол без документи за заплатен акциз

Над 83 000 литра вино и 430 литра етилов алкохол, произвеждани нелегално, разкри мобилна митническа група при проверка на два адреса в гр. Каблешково, общ. Поморие. При проверка в склад за бира и безалкохолни напитки митническите служители са открили 30 литра ракия и 255 литра вино в разфасовки от по 5 и 10 литра без документи за произход и заплатен акциз. Екип от проверяващи посещава незабавно и частен имот, стопанисван от собствениците на склада. 
Там митническите служители намират действаща винарска изба с всички необходими съоръжения и съдове за производство на вино и етилов алкохол. В над 30 съда с различна вместимост са складирани над 83 000 литра вино, произведени в нарушение на разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове. В отделна пристройка са открити три дървени бъчви, пълни с 400 литра етилов алкохол без документи за заплатен акциз.

Работата по случая продължава, за да се установи дали нелегално произвежданият алкохол е бил пласиран в заведения по Южното Черноморие.