Нешка Робева идва с „Мистерията Еньовден“ в Бургас

Бургас Лайф

11-07-2016, 13:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Лятно кино в квартала" отново в Бургас

Това е първият български спектакъл, напълнил зала „Арена Армеец“ в София

„Мистерията Еньовден“  - приказката за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре, ще бъде показана в Бургас. Спектакълът е дело на Нешка Робева. Това е първият български спектакъл, напълнил зала „Арена Армеец“ в София и посетен от 13 000 души. Талантливите танцьори от трупата разказват легендата за един от най-мистичните български празници. Шоуто е истинска революция за българската арт среда. Сцена, звук, осветление, визуални ефекти и 3D проекцията, правят спектакъла сравним с едни от най-големите шоута, създавани някога.
В авторството на „Мистерията Еньовден“ са привлечени четирима композитори, двадесет и един музиканти, шестима хореографи от всички Балкански държави, ръководени от неуморимата Нешка Робева. „Мистерията Еньовден“ разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете са потопени в тайнството на огромната сияйна луна.
Представлението е на 20 август 2016 година в "Летен Театър" - Бургас от 21.00 часа. Цени на билетите между 12 и 30 лева. Билети на касата на НХК до 15 юли, след това на касата на Часовника.