Околосветска обиколка с електрически мотоциклет ще мине през Стара Загора

Първата в света

Първата в света околосветска обиколка с електрически мотоциклет, осъществявана от 25 холандски студенти от Eindhoven University of Technology - Холандия (Nо 1 технологичен университет в Холандия) ще премине през Стара Загора, съобщи Олег Стоилов председател на  Търговско-промишлена палата  Стара Загора. Палатата и Регионален Академичен Център Стара Загора (РАЦ Стара Загора) са национални партньори по проекта.

Град Стара Загора е избран за един от двата български града, в които ще бъде представен проекта, заради приноса на двете организации за интелигентното използване на енергията, за прилагането на възобновяеми енергийни източници, за популяризиране на екологичния транспорт и поради градивните и изключително позитивни политики на Общината, насочени към екологично и устойчиво развитие.

Церемонията по официалното посрещане на електрическия мотоциклет и съпровождащите го 7 автомобила с холандските студенти ще се проведе пред сградата на община Стара Загора, а старозагорския кмет Живко Тодоров е патрон на събитието.

Обиколката ще се осъществи в рамките на 80 дни и 40 000 км и ще мине през България. Мотоциклетите ще пристигнат на 18 август в Стара Загора. Тук е предвидена и кратка демонстрация на мотоциклета.

След това студентите ще отпътуват за Турция.