Разкриха двама, точили банкомати в Плевен

Привлечени са към наказателна отговорност и им е наложена мярка „парична гаранция“

Служители от ОДМВР – Плевен и Окръжна прокуратура – Плевен установиха двама за изготвяне и използване на технически средства за източване на пари от банкомати в Плевен.

На 23 септември 2015 година във 02 РУ - Плевен е получен сигнал за техническо устройство, поставено на банкомат на фасадата на банка в град Плевен на улица "Васил Левски". Незабавно са извърешни огледи от служители на ОДМВР – Плевен. Върху външната част на банкомат между клавиатурата и монитора са намерени пластмасови детайли залепени в областта на фабричния четец на АТМ устройството. Платките са иззети за лабораторна обработка. Незабавно е образувано досъдебно производство под ръководството на окръжен прокурор за престъпление по чл. 249, ал. 3 от НК.

На 8 юли 2016 година около 07:00 часа са извършени претърсвания на жилища в Плевен и София. От апартамента на 35-годишен плевенчанин са иззети таблет, преносим компютър и външен харддиск. От апартамента на 31-годишен столичанин са иззети два преносими компютри и четири броя външна памет. Назначени са технически експертизи. Мъжете са привлечени към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 249, ал. 3 от НК. Наложена им е мярка „парична гаранция“. Работата по случая продължава разследващ полицай