Гроздан Караджов и Трайчо Трайков фаворити на Гражданския съвет на РБ за кандидат-президенти

Животът

12-07-2016, 13:57

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това съобщи във Велико Търново зам.-председателят на НС Иван Иванов

Народният представител Гроздан Караджов и бившият енергиен министър Трайчо Трайков са фаворитите на Гражданския съвет на Реформаторския блок за кандидат-президенти. Това съобщи във Велико Търново зам.-председателят на Народното събрание и депутат от региона Иван Иванов. По негови думи имената на номинираните ще бъдат окончателно обявени до 20 юли. Партиите от коалицията ДСБ и СДС са заявили, че няма да издигат кандидатури, от Движение България на гражданите и БЗНС може да имат свои претенденти, но те няма да бъдат партийни кадри. Иванов допуска, че кандидатите на Реформаторския блок може и да са обществени личности, подкрепени от Гражданския съвет.
Според Иванов кандидатът на ГЕРБ ще бъде човек, на когото първата буква на малкото име и първата буква на фамилията ще съвпадат. „Моята прогноза е, че след президентските избори ще има трусове в ГЕРБ”, каза депутатът. Той посочи, че след вота за държавен глава са възможни промяна в състава на Министерския съвет и най-вероятно предсрочни парламентарни избори.
„По принцип левите партии и БСП се представят традиционно добре на президентски избори.  За тях това са маркови избори. На местно ниво им е все по-трудно. Допускам, че точно по тази причина е възможно БСП и АБВ да излязат с обща кандидатура”, коментира народният представител. Иван Иванов смята, че фаворитът на левите ще е жена, човек от политиката, но не тясно партийно обвързан.