Шахклуб Пловдив с шест златни медала на „Надеждите на света“

Спорт

12-07-2016, 16:51

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Състезателите на шахматен клуб „Пловдив“ се завърнаха с две купи и шест златни отличия от международния турнир по шахмат „Надеждите на света“ за деца от 8 до 16г. Турнирът се проведе от 02.07 до 11.07.2016г. в Гранд хотел Варна, в три дисциплини – класически шах, блиц и шах на Фишер.

В основния турнир по класически шах - младата надежда на ШК „Пловдив“ – Симеон Тодев завоюва победата при 8 годишните – безапелационно със сто процентов резултат 7 точки от 7 възможни. В турнирите по блиц и „шах на Фишер“ – Симеон извоюва победи в своята възрастова група.

Другият представител на Шахклуб „Пловдив“ Ивайло Кирилов игра много силно в общия турнир за възрастовите групи до 10,12,14 и 16г., и завоюва първото място в генералното класиране – с резултат 8 точки от 9 възможни, като допусна загуба само от състезател на Беларус. В турнирите по блиц и „шах на Фишер“ – Ивайло също стана победител в своята възрастова група до 14 г.

Участието на Симеон и Ивайло в престижният турнир „Надеждите на света“ е част от подготовката им за участие в Европейското първенство по шахмат в Прага през месец август.