Любимата роля на Скарлет Йохансон е руска супергероиня

Актрисата признава, че най-обичан е характерът на „Черната Вдовица“

Холивудската актриса Скарлет Йохансон призна, че любимата й роля е супергероинята Черната Вдовица, която тя играе в пет филма, съобщава NME.

"Наистина много ми харесва да играя „Вдовицата“, това е образ, който се е развива през годините и ми помогна да се развия и аз. Освен това, тя е много мистериозна героиня с невероятно минало, и ми даде много възможности за работа …", разказва актрисата.

Йохансон играе Черната Вдовица във филмите "Железният човек 2" (2010), "Отмъстителите" (2012), "Завръщането на Първият отмъстител" (2014 г.), "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" (2015) и "Първият отмъстител: Войната на героите " ( 2016 г.).

Черната Вдовица е героиня от комиксите на Марвел. За първи път тя се появява в списанията през 1964. Истинското й име е Наташа Романова. В историята, тя е родена в Сталинград по време на войната я спасява и възпитава войника Иван Петрович. В младостта си, тя е спортист и балерина. След смъртта на съпруга си, пилот изпитател, тя постъпва на служба в съветските тайни служби. През 1984 г., върху нея изпитват "серума супер-войник", който й дава свръхчовешки способности след една от специалните операции в САЩ, където действа като руски разузнавач.

Освен с Черната Вдовица, Скарлет Йохансон е известна с ролите си във филмите "Изгубени в превода", "Момичето с перлената обица", "Люси", "Другата Болейн", "Мач Пойнт" и др.