Цветан Цветанов проведе работни срещи във Вашингтон

Политика

13-07-2016, 10:08

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов проведе работна среща с американския посланик Ерик Рубин

Зам.-председателят на ГЕРБ участва в регионална Молитвена закуска

С поредица от срещи във Вашингтон започна работното посещение на заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Цветанов е на едноседмично посещение в САЩ, където ще участва в международна конференция по въпросите на трансатлантическото сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Извън рамките на конференцията, Цветан Цветанов взе участие в последната за политическия сезон във Вашингтон регионална Молитвена закуска, по време на която бяха обсъждани въпроси от регионален и глобален план. По време на мероприятието бяха направени изказвания по въпросите на религиозната търпимост и духовното израстване, обсъждани бяха и програми за позитивно отношение към хората в неравностойно положение. На последвалата среща с посланик Тони Хол и Джон Накамура - ръководители на инициативата, беше договорено провеждането на Регионална Молитвена закуска за балканските държави през месец май 2017 г. в България. Хол и Накамура заявиха, че провеждането на подобно събитие в нашата страна е в отговор на значимата роля на България като пример за религиозна толерантност в региона.

По-късно през деня Цветан Цветанов проведе среща в Националния демократически институт (НДИ) на САЩ. В разговор със старши директора в института Иван Дохърти бяха обсъдени различни аспекти на политическия живот в България и САЩ, както и предстоящите президентски избори в двете държави. За пореден път беше подчертана важната стабилизираща роля на България в тази част на света, както и необходимостта от подкрепа за системните партии в политическото им противопоставяне на популистките и крайните формации. Бяха обсъдени въпроси, касаещи трансатлантическото сътрудничество, както и бяха разменени виждания по актуални европейски въпроси след референдума във Великобритания за излизане от ЕС. Двете страни постигнаха съгласие, че сътрудничеството между НДИ и ГЕРБ е дългосрочно и с изключително добри перспективи за развитие.