Децата в Тервел учат стъпките на български хора

Животът

13-07-2016, 13:29

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Афишът на общинската програма "Наше лято" привлича децата с още много събития

Повече от 60 деца в Тервел учат стъпките на български хора по време на голямата ваканция, съобщават от общината за започналите прояви от програмата "Наше лято". Най-малките танцьори - между 5-8-годишна възраст, играят добруджанско хоро, а по-големите - тракийско право хоро. Главният художествен ръководител на фолклорния танцов ансамбъл "Калинка Вълчева" Нели Денева и участници във формацията показват в репетиционната зала на читалището и хореографията на добруджански ръченик и на дунавско хоро, съобщи БТА.
Афишът на общинската програма "Наше лято" привлича децата с още много събития, казаха от кметската управа. Ученици посетиха археологическите разкопки на крепостта "Палмате", а ръководителят на експедицията професор Казимир Попконстантинов им разказа за най-интересните открития.
Оживено е и в градския парк, където в партньорство с Районното полицейско управление и Детското полицейско управление при Средното общообразователно училище "Йордан Йовков" се състоя състезание за майсторско управление на велосипед. В парка са и първите тренировки по тенис на маса, допълват от общината. Сред атракциите са и занятията в "Кулинарна ваканция", като децата вече пробваха сили в приготвянето на сандвичи. Млади актьори в клуба "Куклена забава" репетират театрални етюди, които ще представят пред публиката през август.