Тихомир Иванов: В Рио отивам с вдигната глава, ще търся финал

Плевенчанинът е доволен от представянето си в Амстердам

"Горд със със себе си. Преди 2 години завърших седми, сега пети. Стъпка по стъпка. За жалост, не можах да реализирам лично постижение, но като цяло съм доволен от представянето си. Благодаря на всички за подкрепата.", сподели Тихомир Иванов по повод участието си в скока на височина на европейското по лека атлетика в Амстердам.

Припомняме, че 22-годишният плевенчанин преодоля на финала от първи опити 219 см и 224 см, но направи три грешки на 229 сантиметра. Тихомир има защо да е горд със себе си, а погледът му вече е изцяло вперен към Олимпиадата в Рио, тъй като той ще е един от 51-те родни спортисти, които ще ни представят в Бразилия. Игрите започват на 5 август.

"В Рио отивам с вдигната глава, вече минаха две Европейски за мъже, в които участвах на финал. Мога да кажа, че ще търся финал и лично постижение в Бразилия. Не искам да звуча надменно, но самочувствието го придобих още на предното Европейско, сега бях спокоен и знаех, че мястото ми е сред 12-те топатлети в Европа. Един вид вече претръпнах", сподели Иванов при завръщането си в България.