70 състезатели мериха сили в Националната квалификация по таекуондо

Спорт

14-07-2016, 07:46

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Техниката пумсе беше демонстрирана в Горна Оряховица

70 състезатели от 7 клуба премериха сили в Национална квалификация по таекуондо в дисциплина пумсе, специални техники и демонстрации, която се проведе в Горна Оряховица. Организатор на събитието беше Българска Федерация по Таекуондо - WTF ,Община Горна Оряховица и Национален център за подготовка по пумсе - Hemus taekwodno centre. В състезанието се включиха представители на клубове в София, Бургас и Горна Оряховица.

В националната квалификация по пумсе премериха сили най-добрите национални състезатели, в това число и 8 представители на горнооряховския ТК „Хемус”:Мартина Димитрова, Милица Петрова, Симона Димитрова, Йоана Йорданова, Ралица Чернева, Йордан Добрев, Димитър Сейков и Румен Димитров. Всичките ни състезатели показаха завидно ниво натрупано от участия на международни турнири в състава на националния отбор на България и заслужено шестима от тях (без Симона Димитрова и Мартина Димитрова) намериха място в представителния отбор, който ще представи България на предстоящото Балканско първенство на 24-25.9.2016 година в град Дупница. Най-малкия ни представител Мартина Димитрова, която е само на 9 години показа завидно ниво за крехката си възраст и даде заявка на своите по-големи съпернички, че догодина тя ще е титуляр при децата 7-11 години, коментира председателят и старши треньор на ТК „Хемус” Румен Димитров.

В националната квалификация по специални техники и демонстрации шест състезатели на „Хемус” премериха сили в дисциплина демонстративна самозащита. Кристиян Пенков, Йордан Добрев, Мартин Марков, Антон Пашев, Стилиян Димитров и Румен Димитров демонстрираха завидни умения по самозащита с прийоми от корейското бойно изкуство хапкидо. „Хемус” е единствения оторизиран представител на България на това бойно изкуство. Атракция, динамика и шоу бяха елементите на тяхната демонстрация. Те не останаха незабелязани от председателя на Демонстративната комисия към БФТ, който увери че състезатели на „Хемус” ще заемат място в сформирането на националния демо отбор на БФТ – WTF, които ще представят своите умения на Балканиадата и Европейското първенство по таекуондо догодина в България, каза още Румен Димитров.

Националната квалификация протече при много добра организация. Състезанието уважи кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, който поздрави всички и се запозна с дисциплината пумсе и състезателите.

„Искаме да изкажем благодарност на кмета инж. Добрев за оказаното ни съдействие по организацията на събитието. Ние ще представим Горна Оряховица достойно на Балканското първенство през есента, увери Румен Димитров.