Непълнолетният нападател от Китен обжалва ареста

Крими

14-07-2016, 13:07

Снимка:

burgas.utre.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

15-годишно момче е наръгано с нож в Китен

17-годишният Петър Русев бе задържан за опит за убийство на приятеля си Борис

От 14 ч. днес Бургаският апелативен съд ще разгледа частната жалба на Петър Русев срещу определението на ОС-Бургас, с което му е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“. 17-годишният Русев е привлечен като обвиняем  за това, че на 8.07.2016г., в 03,00ч. в Китен е направил опит умишлено да умъртви непълнолетния Борис Минчев, като го намушкал с нож в шията и гърдите.  На 9.07.2016 г. ОС –Бургас остави Русев за постоянно в ареста. Причина за мярката е, че Петър няма постоянен адрес. Родителите му са в Дания, където работят.
Припомняме, че на 8 юли около 3 ч., след излизане от дискотека, Петър и 15-годишният му приятел Борис се спречкват. Започва боричкане, при което Петър вади нож и намушква другото момче.
"Не беше всичко от моя страна. Другият също е виновен. Бяхме на кръчма и пихме много. Той се напи, аз също. Той се запъти към мен, аз му казах да спре и да се отдръпне. Борис сам влезе в мен. Не знам в действителност какво съм направил". Така Петър Русев се оправда за убийството и поиска от съда да го пусне под "домашен арест".
За това тежко умишлено престъпление е предвидено наказание от 10 години до 20 години лишаване от свобода, което наказание редуцирано съгласно нормата на чл. 63, ал.1, т.2 НК, е лишаване от свобода до 5 години.
Пострадалият Борис беше в МБАЛ-Бургас, но е изписан по желание на майка му. Момчето ще се лекува в София, където живее.