Тарантино ще направи само още два филма

Режисьорът смята да спре с киното когато завърши десетият си филм

Американският режисьор Куентин Тарантино заяви, че ще се оттегли от киното, след като заснеме още 2 филма, пише изданието Variety.

“Планирам да приключа работата си щом снимам своя 10-и филм. Така че остават още два, като отчетем факта, че за мен “Убий Бил” е една история, разделена на две части. Предполагам, че когато стана на 75-годишна възраст ще ми се прииска да заснема още един филм. На всеки обаче ще е ясно, че той не трябва да стои на рафта до останалите 10 – просто Куентин е решавал да зарадва приятелите си от старческия дом”, пошегува се режисьорът в интервю.

Тарантино коментира, че много се дразни от “популярната масова заблуда”, че неговите филми са пълни с препратки към чуждото кино. Според него единственият път, когато той си е позволил да копира кадър от класически филм е в “Криминале” – сцената, в която Марселъс Уолъс разбива автомобила си е директна препратка към “Психо” на Алфред Хичкок.

Режисьорът разкри и кой е най-любимият му персонаж от неговите кинотворби. Оказва се, че това е “Ловеца на евреи” полковник Ханс Ланда от “Гадни копилета”, чиято роля изпълнява Кристоф Уолц.

Куентин Тарантино е носител на две награди “Оскар” и две премии “Златен глобус” – за сценариите на “Криминале” и “Джанго без окови”. “Криминале” спечели и голямата награда на кинофестивала в Кан “Златна палма” в средата на 90-е години. Сред останалите шедьоври на Тарантино са лентите “Глутница кучета”, “Джаки Браун”, “Великолепната осморка” и др.