Морето взе девета жертва!

Мъж потъна на мястото, където се удави дете на южния плаж във Варна

Втора жертва само за два дни взе морето на едно и също място от варненски плаж. Мъж изчезна малко след 18 часа снощи, след като влезе да плува с приятел на плажа под Аквариума. Минути по-късно вторият плувец излязъл на брега и потърсил помощ: приятелят му изчезнал сред вълните на доста бурното море. Два часа спасителен катер претърсваше района. Тялото на удавника беше намерено около 20.15 часа, съобщава varnautre.bg.

Според сайта ovarna.bg, докато полицаи и спешни лекари още чакат трупната линейка да прибере удавника, спасителите вадят още един мъж от водата.  Според спасителите през вчерашния ден е имало още един случай на удавник, за щастие той оцелял.

На същото място във вторник на същото място се удави дете от Провадия. Според полицията то станало жертва на подводна яма.

“Само на метри от току що изкарания труп и полицейския екип до него, група младежи влиза във водата. Хора се опитват да ги спрат да не влизат. Полицаят гледа. След молба на хората, униформеният се намесва и моли младежите да не влизат в морето, което е доста бурно. Младежите отговарят “Ти ли ще ни кажеш” и влизат необезпокоявани сред вълните. И това, докато на метри от тях Бърза помощ се мъчи да върне към живот един човек, а друг на още няколко метра вече е труп и чака екип от моргата да го прибере. Както сподели измъчен спасител… три случая за днес”, разказва от мястото ovarna.bg.

До вчера 8 бяха жертвите на морето във Варненско това лято, информира днес областният управител Стоян Пасев. Повечето от удавниците са били на “Камчия”, един загина в събота на “Кабакум”.