Прокуратурата съди 20-годишен младеж за грабеж от магазин и за блудство

Крими

14-07-2016, 16:30

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Тодор Г., на 20 г., по две обвинения - за това, че в съучастие с неизвестен извършител, като извършител е отнел чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – престъпление по чл.198 ал. 1 във връзка с чл.20 ал. 2 във връзка с ал.1 и за това, че извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст – престъпление по чл. 150 ал. 1 от Наказателния кодекс

На 4 март 2016 г. обв. Тодор Г. бил на Младежкия хълм в гр. Пловдив, където с приятел, неустановен до момента, пушили марихуана. Последният му предложил да извършат обир на магазин в гр. Пловдив. Обвиняемият се съгласил. Докато вървели към магазина, неустановеното по делото лице, показало на обв. Тодор Г. пистолет, който да ползват при грабежа. По пътя обвиняемият поискал да пази на вратата на магазина с пистолета, а на приятеля си дал нож и се разбрали той да вземе парите. Те носели в себе си черни маски с отвор за очите. На 4 март 2016 г., към 19 часа, двамата стигнали до набелязания магазин за алкохол и цигари на ул. „Михалаки Георгиев“ в гр. Пловдив. Сложили маските на главите си. В това време продавачката брояла парите от дневния оборот. Обв. Тодор Г. застанал на входа с пистолета. Приятелят му стигнал зад щанда. Едната си ръка, в която държал ножа, сложил демонстративно на тезгяха, а с другата ударил продавачката в главата. Той отнел кутията с пари. Пострадалата се опитала да я издърпа, но не успяла. Двамата избягали, качили се на автобус до центъра на града, където си разделили отнетите пари – общо 394 лева. Обв. Тодор Г. взел 100 лева, а приятелят му останалите.  

На 8 март 2016 г., към 6,50 часа,  обв. Тодор Г. се движел под жп надлеза на Коматевско шосе в гр. Пловдив. Пред него вървяла  22-годишна жена, която отивала на работа. Той се приближил към нея и извършил блудствени действия, като я опипвал. Тя успяла да го отблъсне и бил подаден сигнал на тел. 112. Малко по-късно обвиняемият е бил задържан от полицейски служители в района на автогара в гр. Пловдив.

Обв. Тодор Г. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в гр. Пловдив.