Килърът на гарда на Очите се чувства застрашен в ареста

Крими

15-07-2016, 12:26

Снимка:

burgas.utre

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Убиецът на охранителя на Митьо Очите застава пред съда

Тодор Славов поиска от съда мярката му да бъде изменена в по-лека

Чувствам се застрашен в ареста в Бургас. Това обяви пред спецсъда един от хората на Божо Кравата – Тодор Славов, обвинен за стрелбата срещу аверите на Митьо Очите. Той заяви, че към него са отправяни реплики, че „ще бъде изпратен с краката напред към Поморие”.
От съда Славов поиска мярката му да бъде изменена в по-лека.
Прокуратурата, в лицето на прокурор Славова, смята, че ако адвокатите на Славов и самият той имат подобни опасения, трябва да сигнализират съответните органи. Според прокурор Славова няма пречка, ако действително има опасност за живота му, той да бъде преместен в ареста в София.
Адвокатите смятат, че синът на зам.-шефа на затвора в Бургас има участие във фирма на Димитър Желязков – Очите, което е едно от основанията на защитата да е на мнение, че клиентът им е застрашен в ареста.
Според прокуратурата няма данни хората на Очите да са били въоръжени в нощта на 8 юни. На заседанието в спецсъда стана ясно още, че Божо Кравата е раздал оръжия на подчинените си при нахлуването на групата на Очите.
Тодор Славов предварително бе депозирал молба да не бъде сниман. Той прикриваше лицето си с качулка, на влизане в съдебната зала.
Той разчита на защитата на двама адвокати от Бургаската адвокатска колегия.
Спецсъдът остави Тодор Славов зад решетките. Славов, който е родом от Стара Загора, е обвинен за умишлено убийство на гарда на Митьо Очите - Александър Алексиев, както и за участие в организирана престъпна група, ръководена от Божо Кравата.
Съдът прие, че има достатъчно доказателства, че той е извършил престъпленията, за които е обвинен. Имало опасност да извърши и друго престъпление, ако мярката му бъде променена на по-лека.
Междувременно, по повод заплахите за живота му, отправени в ареста в Бургас, съдът бе категоричен, че ръководството на затвора трябва да предприеме мерки в тази насока. Според адвокат Димо Гочев, разследването се е водило само в една посока и не се работело обективно. Според защитниците разпознаванията не са били качествени.
Адвокатът коментира и показанията на двама оперативни работници-криминалисти. Според защитата, оперативните работници са заявили, че знаят за заведение за еротични танци, където се предлагат проститутки и възразиха защо не са посочили конкретно кое е заведението и кои са проститутките.
Станислава, дъщерята на Димитър Желязков, е заявила, че не знае баща й да е имал конфликт с Божо Кравата. Самата тя е споделила, че никога не е имала проблем с хората на Божо.
Адвокатите изтъкнаха, че след стрелбата единствено Тодор Славов остава на място и казва на персонала да се обадят на 112. Когато полицаите пристигат на място, той предупреждава, че е въоръжен и вдига ръцете си. Според адвокатите е време да се издирят и чуждестранните свидетели.
Нито един от свидетелите не посочва Тодор Славов като пряк извършител на убийството на Алексиев, подчертаха адвокатите.
Съгласно съдебно-медицинската експертиза имало 4 смъртоносни изстрела към гарда на Очите. Съдебният медик обаче не може да посочи кой от четирите е бил смъртоносен. Адвокатите твърдят, че само два от изстрелите са произведени от клиента им.
Те определиха появата на бандата на Очите като противоправно нападение. Стотици камери са заснели как групата на Очите преминава един километър през курортния комплекс. "Според прокуратурата, едва ли не те са се събирали да ходят да пият кафе, се възмути един от адвокатите на Славов.
По думите му, туристите са описали хората на Очите като: "дългокраки, дебелоръки лица, които нахлуха в ресторанта".
Три лица сочат Славов Като участник в организираната престъпна група. Един от тях е туроператорът Сабастиян Новене.
Туроператорите вземали процент, за да карат туристи на определени места по Черноморието. Въпросният туроператор твърдял, че е заплашван от групата на Божо, казал е също, че е бил пребит от две лица с маски. Въпрки че не е виждал лицата им, той е заявил, че смята че са от хората на Божо.
Другият свидетел срещу хората на Божо е също собственик на дискотека, която според адвокатите, се явява конкуренция със заведенията на Божо Кравата.
Васил Уручев, собственик на дискотека "Вижън", е разказал, че групата на Божо осъществява рекет в Слънчев бряг и в Банско и твърди, че е бил пребит от две лица с маски в подземен гараж.
Адвокатите, обаче, подчертаха, че преди 3 дни охранителите на въпросния Уручев пребили софиянец в дискотеката му. Тази информация адвокатите изтъкнаха, за да подчертаят личността на един от свидетелите на прокуратурата.
Барът на Божо се явява конкуренция на заведението на Уручев, подчертаха адвокатите.
Единственото нещо, което Славов е сторил, е да се защити от насочено срещу него оръжие, обявиха защитниците. "Не съм направил нищо друго, освен да защитя живота си", обяви на свой ред Славов.