МВР предприе масирана акция срещу нелегални имигранти в столицата

Мащабна полицейска акция срещу нелегални имигранти е провела днес МВР в центъра на София, съобщава БНР. Централната джамия в София е обградена полиция и жандармерия, а десетки полицаи и няколко десетки автомобила са блокирали околните кръстовища. В операцията са включени и полицейски кучета.

Вече има няколко задържани - двама граждани на Бенин, както и други трима души са отведени в една от полицейските камионетки. От полицията не коментират защо акцията се провежда именно днес и има ли връзка с атентата в Ница от снощи.

Районът около централната джамия и халите в София е известен с наличието на много мигранти от арабски произход, много от които незаконно пребиваващи в България. Полицията нерядко прави акции в тази част на София, а полицейското присъствие там е засилено. В района нерядко стават инциденти, като последният беше едва преди ден, когато двама бежанци наръгаха с нож българин, по първоначална информация, заради спор за жена.

Само преди ден в тази част на столицата стана тежък инцидент, когато двама бежанци наръгаха български гражданин.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен