БДЖ оказва съдействие за провеждането на кампанията „Ваканция без грижи”

Новините

16-07-2016, 09:14

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД оказва съдействие за провеждането на националната кампания „Ваканция без грижи”. Кампанията се организира за шеста поредна година от Национално сдружение на сираците в България (НССБ). Събитието се провежда на 15-и и 16-и юли в гр. Варна със съдействието на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, община Варна, Български футболен съюз и др.

Тази година в спортните състезания по футбол, баскетбол, волейбол и др. участват около 400 деца и младежи между 16 и 29-годишна възраст. В състезанията се включват активно деца от Варна, София, Русе, Свищов и други населени места в страната. Целта на инициативата е да се подобрят условията за живот на децата, настанени в специализирани институции, чрез въвеждане на нови практики и модели относно тяхната социална адаптация. По този начин през лятната ваканция чрез игрите на спортните площадки се създават нови приятелства на деца в неравностойно положение с деца от семейна среда.

Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД винаги е подкрепяло инициативите в подкрепа и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.