Рекордът по игра на табла е подобрен

Животът

16-07-2016, 14:42

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Опит за рекорд на Гинес за най-много играещи табла за 1 час

Гинес трябва да потвърди

654 души се включиха в опита за подобряване на Гинес-рекорд за масова игра на табла в рамките на един астрономически . Интересното събитие се проведе днес в спортната зала до хотел „Добруджа” в КК Албена.
Предишният рекорд е поставен през 2011 г. в турския град Измир, когато са били регистрирани 632 играчи, съобщи ИА Добруджа. Правилата позволяват да се играе обикновена табла, гюлбара или тапа, но трябва активно да се играе един час, обяснява един от водещите в залата – Михаил Дюзев. Шумът в залата е уникален, все едно сме на плажа и се чува тракането на множество камъчета, а това всъщност са заровете, разказва Дюзев, който е част сутрешния блок на Дарик – кафе. Според него в залата има и достатъчно много чужденци, предимно румънци и руснаци. Двойките са определени на случаен принцип, а един от всички записани за участие ще получи обявената предварително награда от 1000 евро, предоставена от Христо и Николай Арсови от Леопард Трейдинг. Победителят ще бъде изтеглен на лотариен принцип.
Много добричлии, варненци, софиянци, жители на Пловдив, Габрово, Хасково и Ботевград също ще влязат в историята на Гинес, ако рекордът бъде потвърден от централата. Това се очаква да стане до два-три дни след опита за рекорд. Като най-възрастен участник бе обявен 86-годишният Недялко Горанов от Варна.