Варненски деца блокирани в олимпийско градче в Турция

Екскурзиите им за днес са отменени

Група деца, сред които и варненчета, заедно с преподавателите им, са блокирани в Турция. В ефира на „Тази събота” Снежана Аначкова, която води едната група състезатели, заяви, че се намират в олимпийско градче, но не знаят как ще се приберат.
Контакт с тях от българска страна няма, с изключение на дежурния в българското консулство в Турция. По думите на преподавателката той не е направил нищо за тях.
„В момента слушаме разпорежданията. Все още не се знае дали ще останем или тръгнем. Не може да излезем извън селцето”, коментира тя. "Организацията е страхотна, но не знаят как ще се върнем. Полетите ни минават през Истанбул".
В групите има 6 момчета от математическата гимназия във Варна и 6 момичета, заедно с ръководителя им, от езикова гимназия.
Управителят на туристическа агенция Джамал Кара каза пред bTV съобщи, че той и колегите му в момента отговарят за 305 български граждани в Истанбул. Екскурзиите им за днес са отменени, но очакванията са, че утре ще могат безаварийно да се приберат у нас.