Алис Купър се кандидатира за президент на САЩ

Булевард

17-07-2016, 00:34

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Музикантът се кандидатира и за Премиер на Великобритания и смята да забрани селфитата

Алис Купър започна кампания за номинация за поста на президент на САЩ и британски премиер в същото време. Манифестът и програмата бяха публикувани на официалната интернет страницата на кампанията.

Първата точка в предизборната програма на Купър е "Връщане на Брайън Джонсън обратно в AC / DC". Музикантът също така обещава да се бори за това изображението на Леми, покойният лидер на Motorhead, да бъде изсечен върху скалите на планината Ръшмор до портретите на американските президенти. 

В програмата има и забрана за разговори по време на филмови прожекции, както и забрана за селфита през всички дни на годината, с изключение на специалния Национален ден за селфи.

Изданието NME публикува прес рилийз на акцията, в която всички заинтересовани лица са поканени да се присъединят към The Wild Party ( "Лудата партия", което също означава и "дивото парти").

Кампанията е придружена от римейк на песента „Elected“ (Избран) хит на Алис Купър от 1972г..

68-годишният Купър (роден Винсент Фурние) се счита за основател на жанра ро- шок, разработен по-късно от Мерилин Менсън . В момента музикантът е част от супергрупата The Hollywood Vampires, която включва актьорът Джони Деп и китариста на Aerosmith Джо Пери.