Обявиха номинациите за наградите „Еми“

Сериалът „Игра на тронове“ отново е с най-много номинации

"Игра на тронове", "Народът срещу О Джей Симпсън" и "Фарго" са фаворитите за тазгодишните награди "Еми". Те събраха най-много номинации за престижните телевизионни отличия, предаде "Ройтерс".

Фентъзи сагата на HBO "Игра на тронове" е отличен в 23 категории – с една по-малко от миналата година, включително за най-добър драматичен сериал, за която хитовата поредица получи статуетката през 2015 г. На миналогодишното издание на "Еми" "Игра на тронове" си тръгна с общо 12 приза.

Драмата около делото за убийство срещу звездата на американския футбол "Народът срещу О Джей Симпсън" ще се бори за престижните статуетки в 22 категории, включително и за най-добра женска роля в мини сериал на Сара Полсън, която играе прокурор Марша Кларк.

Изненадващо високооценяваният от критиката и публиката "Добра съпруга" не е сред топ фаворитите. За сметка на това шпионската драма "Американците" има големи шансове да си тръгне с някои от най-важните статуетки, пише "Гардиън".

Други претенденти в категорията за най-добър драматичен сериал са "Къща от карти", "Имението Даунтън", "Вътрешна сигурност", Better Call Saul и Mr Robot.

Сред поредиците, номинирани за много категории, са "Фарго" (18) и комедията "Вице" (17).
HBO отново се очертава като доминиращият телевизионен канал с 94 номинации, въпреки че това е много под миналогодишния рекорд – 126.

За приза в категорията "Най-добра комедия" ще се борят "Модерно семейство", „Силициевата долина", "Вице", Transparent, Unbreakable Kimmy Schmidt, Black-ish и Master of None.

В категорията "най-добра главна мъжка роля в драматичен сериал" се конкурират Кевин Спейси ("Къща от карти"), Лив Шрайбър ("Рей Донован"), Боб Оденкирк (Better Call Saul), Рами Малек (Mr Robot), Кайл Чандлър (Bloodline) и Матю Рис ("Американците").

Актрисите, които са номинирани за най-добра главна женска роля в драматичен сериал, са Клеър Дейнс ("Вътрешна сигурност"), Робин Райт ("Къща от карти"), Виола Дейвис ("Как да ти се размине убийство"), Татяна Маслани (Orphan Black), Тараджи Хенсън "Империя“) и Кери Ръсел ("Американците").