Смехотренировка – всеки ден!

С 10 усмивки на ден, ще изглеждате с 5 години по-млади

Колко полезни могат да се окажат всички онези неща, които иначе приемаме като даденост в живота си. Едно от тях е именно смехът! Усмивката е реакцията, която правим, когато обикновено ни разсмиват. Обаче – като знаете колко безкрайно ефективна е тя, ще увеличите присъствието й в ежедневието си многократно!

Антиейдж ефект!


Знаете ли, че 5 минути бурен смях е равен на 40 минути отдих в СПА център! А сега помислете колко по-бързо могат да се случват някои хубави резултати.

Усмихвайте се, докато се гледате в огледалото!

Защо да го правите ли? Знаете ли, че печалното изражение отслабва мимическите мускули по неподозиран начин. Освен това се понижава и тонусът на кожата, което пък води до преждевременно образуване на бръчки. Промяната, с която веднага можете да отреагирате е: 10 усмивки на ден, които ще спомогнат да изглеждате с 5 години по-млади!

Смейте се с всички мускули на лицето!

Смехът е чудесна гимнастика за мимическите мускули. Кожата става по-еластична, подобрява се кръвообращението й, ускорява се образуването на
колаген. В резултат – ако си подарите само 20-минутен смях на ден, ще си помогнете за това визията ви да е като на 30, а не като на 45 - примерно.

Смейте се не по-малко от 5 минути!

Толкова време е необходимо, за да започне организмът ви да произвежда серотонин, допамин и ендорфини. Тогава и нервната ви система ще е по-устойчива и ефективна. За сведение: 1 минута смях е равна на 4 минути разходка сред природата!

Фитнес!

Знаете ли, че 15 минути смях изгарят 50 калории? Още ли не сте се усмихнали…

Усмихнете се дори на десерта!

Докато се смеете, поне 15 лицеви мускула са ангажирани, а така горите и енергията, получена от приетите въглехидрати и мазнини. Обикновено от тях има в изобилие именно в най-изкусителните десерти.
Смеейки се, се дръжте за корема и се превивайте „от смях”!

При бурен смях се свиват близо 80 различни групи мускули - на врата, гърдите, корема, гърба, дори пръстите на краката. Резултатът: ако се смеете така поне веднъж седмично, можете да се разделите с 2 килограма за една година.

Смейте се вместо физическа разгрявка!

Смехът подготвя организма за физическо натоварване. Често смеещите се хора са и по-издръжливи. Знаете ли, че 27 секунди смях например, въздействат на сърдечносъдовата система и дихателните органи така, какъвто ефект биха постигнали 3 минути гребане?

Антистрес!

10 минути смях могат да заменят дори и блокче шоколад. Тук вече със сигурност се впечатлихте! И има защо!

Представете си, че сте деца!

Установено е, че най-веселата и щастлива възраст е, когато сме на 6 години – тогава се усмихваме близо 300 пъти на ден! За сравнение – възрастните се усмихват около 15 пъти. Връщането към детството е отличен начин да се справите със стреса. Не се стеснявайте да се смеете!

Защото силният смях е по-присъщ на подрастващите. Възрастните се приучват да се смеят цели три пъти по-тихо. А не трябва! Силният смях е чудесен начин да се освободите от натрупаната през деня агресия.

Усмихвайте се и на работа, и у дома!


Усмивката ще ви помогне да свършите работата си без излишни нерви, бързо и точно. Освен това ще разведри деня ви по неподозиран начин. Опитайте, риск има само от пристрастяване, което във вашия случай ще се окаже повече от здравословно!

Източник:  ZDRAVE.TO