Пожарната в Пловдив с препоръки

Мисия Пловдив

17-07-2016, 15:52

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Във връзка с пожароопасния сезон и съответните предпоставки за възникване на пожари, РДПБЗН - Пловдив напомня на гражданите и земеделските стопани за повишено внимание с цел опазването на реколтата по време на жътвената кампания. В регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” продължава работа по ръководство и координация на службите за осигуряване на пожарна безопасност в периода на “Жътвена кампания – 2016г.”
Проверени от началото на кампанията до момента са общо 1 444 единици земеделска техника, като от тях органите на “Пожарна безопасност и защита на населението” са допуснали до участие в жътвената кампания 1 816 бр., от които 336 са зърнокомбайни. На службите и организациите в областта, имащи отношение към жътвата до момента са връчени 174 писма и 32 писмени разпореждания с предписани мероприятия за недопускане пожари през пожароопасния сезон и спазване изискванията на Наредба № 8121з-968/10.12.2014 г. /Обн. ДВ. бр.105 от 19 Декември 2014г./ на МВР и МЗХ за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи.
Проведени са 84 срещи с представители на местната изпълнителна власт и са разпространени 411 информационно-разяснителни листовки.
За недопускане възникването на пожари РДПБЗН - Пловдив призовава стопаните на земеделски земи, физическите и юридически лица, имащи пряко и косвено отношение към жътвената кампания, към по - висока отговорност при дейности в житните масиви или в близост до тях.
При пожар незабавно позвънете на тел. 112