100 години от рождението на капитан Димитър Списаревски

На 19 юли 2016 г. се навършват 100 години от рождението на капитан Димитър Списаревски, Инициативен комитет за честване на годишнината   организира тържествено поднасяне на венци и отдаване на военни почести на паметника издигнат в негова чест до бл. 90 в ж.к. Дружба 1 -  Район „Искър“.
Мероприятието се организира по инициатива на район „Искър“ и под патронажа на Началника на отбраната генерал Константин Попов, със съдействието на Министерството на отбраната и Командира на ВВС. В организацията вземат участие патриотични организации и Военна академия „Г. С. Раковски“.
Около 10 часа на 19.07.16 г., едновременно, ще бъдат поднесени цветя на различни места в гр. София, Добрич и Пловдив, където има паметни плочи на капитан Списаревски. Централният ритуал ще бъде проведен в район "Искър".
Дневният ред на събитието е както следва:
9.30 ч. – 10. 00 ч. – Тържествено поднасяне на венци и цветя с военен ритуал на паметника на кап. Д. Списаревски  /ул. „Кап. Д. Списаревски“, до бл. 90
18.00 ч. – Вечер посветена на живота и делото на капитан Списарески в Централен военен клуб – зала „Тържествена“.
Съюз на възпитаниците на Военните на Негово Величество училища, Школа за запасни офицери и родолюбивото войнство и гражданство;
Съюз на ветераните от войните на България;
Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва;
Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите;
Военна академия „Г. С. Раковски“;
Българска авиационна асоциация;
Съюз на офицерите от резерва Атлантик;
Столична община – район „Искър“;