Професор Иван Стоянов получи Наградата на град Карлово за 2016 г.

Новините

18-07-2016, 10:07

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На тържествена церемония, която се състоя на площад “20-ти юли” , професор Иван Стоянов получи Наградата на град Карлово за 2016 г. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов награди тазгодишния носител на престижното отличие, като му връчи статуетка “Златната богиня” и парична сума в размер на три минимални заплати. Професор Иван Стоянов има редица изследвания и научни трудове, посветени на Васил Левски. Той е преподавател във Велико-Търновския университет и председател на фондация „Васил Левски”. Професор Стоянов обяви, че дарява паричната си награда за третия етап от разкопките на Куршум джамия, който предстои да започне в близко време. Другите номинирани Мария Сюпюрдекова, проф. Маргарита Ваклинова, Димитър Бакърджиев, Иван (Джон) Ночев – посмъртно, Кунка Бакалова и Момчил Николов и Народно читалище “Васил Левски – 1861 г.” получиха грамоти и цветя.

Всички присъстващи на площад “20-ти юли” в Карлово се насладиха на прекрасните изпълнения на вокално трио “Тенори” и невероятния спектакъл на ансамбъл “Българе” – “Осмото чудо”.

По традиция Наградата на Карлово се връчва всяка година в навечерието на 18 юли – рождения ден на Васил Левски и Ден на Карлово. През годините нейни носители са били известни писатели, научни работници, художници, журналисти, историци и др.