Бюрото по труда в Пловдив започва да приема заявки от работодателите за разкриване на работни места

Мисия Пловдив

18-07-2016, 14:35

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бюро по труда - Пловдив започва да приема заявки от работодателите за разкриване на работни места по Компонент 1 на Програмата за обучение и заетост на продължително безработни.

Работодателите могат да кандидатстват за финансиране на работни места, които са обезпечени с финансови средства от Държавния бюджет, в размер на 2165,00 лв.

Програмата помага и за преквалификация на заетите, чрез включването им в обучения, водещи до повишаване на знанията и квалификацията.

В Компонент 1 могат да се включат работодатели от частния сектор, които разкриват работни места във всички сектори на икономиката и отговарят на изискванията на чл. 56 от Закона за насърчаване на заетостта.

Одобряване на подадените заявки ще се извършва по критерии за подбор и оценка на работодатели от Съветите за сътрудничество към ДБТ, съгласно Правила за кандидатстване на работодателите по Програмата и Методиката за подбор и оценка на работодатели за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта, публикувани на Интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg.

Заявки за свободните работни места и необходимите документи в 7-дневен срок от публикуване на обявата. Допълнителна информация може да се получи в Дирекция „Бюро по труда” – Пловдив,  на ул. „Чернишевски” №3. Крайният срок за подаване на документи е  25 юли 2016 година.