На Капитан Андреево са задържани 33 кг. хероин

По цени на съдебната система конфискуваният наркотик е за близо 4 млн. лева

Голямо количество хероин, предназначен за Западна Европа, е задържан на ГКПП - Капитан Андреево - съобщи на брифинг днес главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той обясни механизма на провеждане на операцията и подчерта, че успехът е плод на добрата комуникация между правоохранителните органи, се разбира от съобщение на пресцентъра на МВР до медиите.

В координация и под контрола на окръжната прокуратура, хасковски криминалисти са осъществили операцията на 15 юни. В хода й, в петък на ГКПП - Капитан Андреево е селектиран за щателна митническа проверка автобус „Мерцедес”, пътуващ от Турция към страната ни. При инспекцията с рентгенова апаратура, в багажното отделение е намерена машина за хляб, в чиято естествена кухина са сложени 64 пакета, увити с кафяво тиксо с тегло 33,253 килограма. Прахообразното вещество в тях е реагирало на хероин, уточнява директорът на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване” в Централното митническо управление Сергей Наков.

В рамките на оперативните действия било изяснено, че 30-годишният водач на автобуса е ангажиран да пренесе машината от Турция и да я транспортира в България. Контакт по телефона с него е трябвало да осъществи получателят на пратката при пристигането на автобуса в страната.

На автогарата в Хасково са задържани очакващите да приберат наркотика 35-годишен пловдивчанин и 47-годишен мъж от Шумен, придвижвали се с лек автомобил „Ауди“.

Заместник-окръжният прокурор на Хасково Розалин Трендафилов посочи, че на пловдивчанина е повдигнато обвинение по чл. 354 а, ал. 2 във връзка с чл. 18 от НК по образуваното досъдебно производство.  Днес предстои да бъде поискана мярка за постоянното му задържане.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен