За втори път румънци включиха Албена в своите тенис вериги

Включени са 110 мъже и жени

За втора поред година Албена е част от веригата турнири по тенис за деца и любители на водещата румънска компания MPG. В състезанието на аматьорите Albena Open се включиха 110 мъже и жени, които бяха разделени на 5 нива и 2 турнира по двойки. Интересното при този формат турнири е, че тенисистите не са разделени по възрастови групи, а по ниво на игра. Това може да изправи двама състезатели един срещу друг на корта, които да са на 15 и на 80 години, но да играят равностойно. Надпреварата се превърна в истински празник за тениса, а благодарение на партньорството на Албена със Стела Артоа всички състезатели получиха тениски и безплатна бира. Домакините организираха и парти на плажа, където всички гости останаха впечатлени от кулинарните умения на майсторите готвачи в курорта.  
Следващият турнир от тенис календара е от 22 до 24 юли, като този път един срещу друг на мрежата ще застанат най-малките. 26 деца до 10-годишна възраст ще се включат в турнира Super10, като тенисистите са разделени на две нива – оранжево и зелено. Голяма част от участниците са от България и Румъния, като за призовите места, за които организаторите от MPG и Драйзам тенис академия са подготвили интересни награди, ще спорят  и таланти от Великобритания и Русия.  Годишно MPG организира стотици турнири, а в нейния списък с членове са хиляди привърженици на аристократичния спорт в северната ни съседка.
В същото време на телефон 0885 853 743 тече и записването за поредния детски тенис камп на Драйзам тенис академия в Албена, който е от 8 до 14 август.