Цветомир Михов, ГРЕБ:БСП манипулират севлиевци по отношение на ВиК сектора

„От седмици представители на БСП, включително и народен представител от БСП, си позволяват да манипулират севлиевци по отношение обединяването във ВиК сектора“, заяви народният представител от ГЕРБ-Габрово и областен координатор на партията Цветомир Михов, съобщават от пресцентъра на партията.


„Изказването на народния представител от БСП Кирил Добрев, че Министерството на регионалното развитие и благоустройство изнудва общините да влизат в една ВиК асоциация, е тенденциозно, безотговорно и не отговаря на истината. Подвеждайки севлиевци, Кирил Добрев и другите представители на БСП на практика отнемат бъдещите възможности за решаване на проблемите с водоснабдяването в цялата габровска област“, категоричен е Цветомир Михов.


По думите му е недопустимо Добрев да си позволява от позицията на народен представител да подвежда жителите на община с много тежки проблеми във водоснабдяването и на практика да им отнема възможностите да ги решат.


„Недопустимо, неморално и безотговорно е, само и единствено заради постигане на партийни предизборни цели, да се нанесат тежки щети на жителите на цялата габровска област“, каза още Цветомир Михов. „Надявам се поне на разум от страна на общинските съветници от БСП-Севлиево, които живеят в нашия регион и са заинтересовани областта ни да се развива и да се решават тежките проблеми, за разлика от народния представител Кирил Добрев, който не живее в габровска област“, добавя Михов.  


 „Окрупняването на ВиК-дружествата е изискване, залегнало в споразумението ни за членство в ЕС и без да го изпълним областите, в които няма асоциации, няма да имат възможност да кандидатстват за безвъзмездно европейско финансиране по проекти в областта на ВиК, финансирани по Програмата за развитие на селските райони, или по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г". за водопроводи, канализация, пречиствателни станции и решаване на проблема с режим на водата в селищата“, обясни областният координатор на ГЕРБ. Според Михов не могат да бъдат отпускани и средства от държавния бюджет. „Единственото финансиране за издръжка и поддържане на системите ще трябва да идва от собствените приходи или от заеми. Членството в асоциация не е задължително и всяка община носи отговорност пред хората“, подчерта още Цветомир Михов.