Жандармеристи върнаха на англичанин 2 000 паунда

Крими

20-07-2016, 11:38

Снимка:

forumnews.bg

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заловиха нарко-туристи в Слънчев бряг

Служителите на реда открили забравените пари и лични документи на англичанина по тревата и пясъка

Сумата от 2000 английски паунда, както и множество лични документи и вещи, бе възстановена на английски турист, отседнал в Слънчев бряг, след като бяха открити от трима служители на жандармерийската част в Кърджали, командировани в курортния комплекс. 
Жандармеристите Емил Карамфилов, Лъчезар Кючуков и Исса Емин застъпили вечерна смяна на 19.07.т.г., като около 03.00 ч. на плажната ивица в близост до х-л „Нептун” в Слънчев бряг, забелязали множество разхвърляни на тревата и пясъка лични документи, кредитни карти, лични вещи и пари. Своевременно констатирали, че същите са собственост на английски турист, отседнал в курортния комплекс, като съобщили за намерените вещи и пари в дежурната част на Районно управление – Несебър. 
Жандармеристите се върнали в полицейското управление, за да оставят откритите вещи и 2000 английски паунда, като заварили собственикът им да заявява за извършената му кражба. Англичанинът горещо благодарил на Емил Карамфилов, Лъчезар Кючуков и Исса Емин, невярващ че парите и вещите му отново са при него. 
Със заповед на началника на Районно управление – Несебър – главен инспектор Живко Даскалов тримата жандармеристи са наградени с обявяване на „служебна благодарност”.