Откриха фотографска изложба „Обиколки със Сиело” в Балабановата къща

Мисия Пловдив

21-07-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фотографска изложба „Обиколки със Сиело” бе открита тази вечер в Сводестата зала на Балабановата къща.Събитието се организира от Общински Институт „Старинен Пловдив”.
Всички гости, запленени от магията на пътуването и живописните български пейзажи, се насладиха на 64 фотографии, представени от Катя Николова-Токушева. „Обиколки със Сиело“ е първа самостоятелна изложба за нея.Тя живее във Варна и работи в областта на полиграфията, а фотографията е нейно хоби.
„Фотографията присъства в моя живот, откакто се помня, но по-серизно се занимавам с нея от около 10 години. Обичам България, живописната природа и пътешествията. Всички те се съвместяват чудесно, запълвайки голяма част от ежедневието ми”, сподели авторът пред своята публика.
Катя Николова-Токушева или „Cielo“ (от исп. „небе”), както е артистичният й псевдоним, е автор и любител фотограф на блог за пътуване и туризъм „Tours by Cielo”(„Обиколки със Сиело“)- http://outingtoursbycielo.blogspot.com/, отразяващ видяното и преживяното от нея и съпруга й. Блогът “Обиколки със Сиело“ съществува от 4 години, като има над 100 публикации.Мотото му е „Винаги избирай различен път за връщане!”.
В долната част на всяка от изложените картини има специален QR-код.Като се сканира с мобилно приложение, отвежда до съответната тема в блога.
„Като любител фотограф, за мен е удоволствие да видя през обектива на камерата и да запечатам всички онези красиви кътчета, спиращи дъха пейзажи, дребните детайли и магията на природата, която е около нас. А после да споделя с всички вас преживяното и емоциите от всяко едно пътуване...”, добави развълнувано Катя Николова-Токушева.
Любителят фотограф има участия в няколко проекта, в туристически списания и пътеводители, както и в редица фотоизложби.
Изложбата „Обиколки със Сиело” може да бъде посетена от пловдивчани и гости на града до 13.08.2016 г.