Климатолог: Очаква ни горещ август

Региони

21-07-2016, 12:17

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рязкото захлаждане може да се повтори и в началото на август

До края на юли времето ще бъде нормално и топло

Никога Земята не е била толкова зелена, богата и плодородна. 2 млрд. и половина зърно ще бъде прибрано тази година. Климатът винаги се е променял, просто отиваме към малко по-топло. 

Очаква се евентуално 2020 г. да спре всичко това, защото слънцето леко заспива и всичко затихва. Това заяви пред Нова телевизия климатологът Георги Рачев.

"Август месец се очертава като топъл и сравнително сух месец. Отиваме към нормалното късно лятно засушаване. На десетина години той ни изненадва. Миналата година примерно имаше неочаквано много валежи", сподели Рачев.
"В събота на обяд ще е много топло. Температурите твърдо ще са над 30 градуса. Ще са от порядъка на 35 градуса, издаде Георги Рачев и добави, че в понеделник също се очаква горещо време. 
"До края на месеца времето ще бъде нормално и топло", каза той.
"До следващия четвъртък не се очакват валежи. Може да превали в Западна България. В Югоизточна България се наблюдава едно сериозно засушаване. Това ще продължи и в началото на август месец", убеден е климатологът.
"През август температурите нямат изгледи да надминат 40 градуса, но при всички положения ще имаме максимални температури от 35-38 градуса", смята Георги Рачев.