Холандец разсипа от критики Клоп и Конте

Прекалено уморявали футболистите си в предсезонната подготовка

Холандският треньор Реймонд Верхейен нападна мениджърите на Ливърпул и Челси - Юрген Клоп и Антонио Конте, обвинявайки ги, че методите им са остарели.

Верхейен е кондиционен специалист и е участвал на три световни първенства, където е бил треньор на Уелс, Южна Корея и Русия. В два от случаите той е бил помощник на бившия мениджър на Челси Гуус Хидинк. Той е работил и с водещи клубове като Барселона и Манчестър Сити, а в Байерн (Мюнхен) е помагал за възстановяването на Ариен Робен.

"В последните седмици медиите пишат колко интелигентни наставници са Клоп и Конте. Те унищожават играчите в предсезонните подготовки, тъй като ги тренират твърде много и твърде скоро. Има три фази: фаза на умора, фаза на контузии и фаза на криза от контузии", смята холандецът.

"Повечето отбори почти са приключили с първата фаза и ще влязат във втората, когато първите няколко играча се контузят. За 2 седмици такива тимове вече ще са в криза с контузенити футболисти. Същевременно задайте си въпроса: защо не летим на 30-годишни самолети, но методите за трениране на "интелигентните" стратези са отпреди 30 години", добавя Верхейен, който преди е критикувал остро и мениджъра на Арсенал Арсен Венгер.