Берое отпадна от Европа

След минимална загуба в Хелзинки

Отборът на Берое записа загуба с 0:1 при гостуването си на финландския ХИК в среща-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 1:2 старозагорци напуснаха надпреварата на същия етап, на който го направиха и през миналата година. Единственото попадение в срещата падна в 26-ата минута, при която японецът Атому Танака донесе победата на своя тим с удар с глава, пише starozagorci.com.

Първото полувреме предложи двуостра игра от страна и двата тима, които опитваха да застрашават противниковата врата при всяка удобна ситуация. Първата възможност за гол дойде в 9-ата минута, при която удар с глава на бранителя на домакините Лум Раджепи премина на сантиметри от левия страничен стълб на Макенджиев. Берое отговори в 19-ата минута с мощен шут на Георги Божилов, който обаче не намери целта.

В 24-ата минута новото попълнение Кохей Като намери отлично Неманя Милисавлевич, сърбинът стреля от границата на наказателното поле, но отново без успех.

Две минути по-късно след груба грешка в защитата на Берое, домакините откриха резултата. „Зелено-белите” не се ориентираха добре след центриране от корнер, оставяйки непокрит Лум Реджепи, който стреля с глава.  Топката рикошира в гредата и с малко късмет попадна в Атому Танака, който реализира на опразнената врата.

До края на полувремето старозагорци опитаха да изравнят на удари на Божилов и Почански не попаднаха в мрежата.

След почивката финландците видимо приеха играта в своята половина, изчаквайки своите шансове на контраатака. Това затрудни играта на беройци, които трудно намираха път към вратата на Томас Деене.
Александър Димитров опита да раздвижи играта на своя тим, пускайки на терена Педро Маркес за сметката на Милисавлевич, Станислав Дрянов за Том и Александър Колев за Ради Кирилов, но и това не помогна на беройци да стигнат до така важния гол.

Така срещата завърши с победа на отбора на ХИК, който продължава напред в турнира.