Тръмп прие републиканската номинация за президент, обещава сигурност

"Америка на първо място!", обърна се милиардерът към партийния конгрес на Републиканскате партия

Единственият останал кандидат на републиканците в битката за президентското кресло - бизнесменът и милиардер Доналд Тръмп, прие формално президентската номинация на партията си, която в предните дни се обедини около него, въпреки немалките анти-Тръмп настроения в редиците ѝ.

В 75-минутната си реч пред партийния конгрес Тръмп за пореден път обвини основния си противник за президентския пост - Хилъри Клинтън, че като държавен секретар на САЩ е донеска единствено "смърт, разруха, тероризъм и слабост" като на свой ред се зарече да бъде безкомпромисен срещу престъпността и нелегалните имигранти.

Речта на Тръмп имаше за цел да даде тон на антикампанията срещу Клинтън в същинските избори, пише "Ройтерс". Можество републиканци смятат, че именно изтъкването на негативите на кандидата на демократите  е най-добрият начин да бъде обединена разединената републиканска партия.

В речта си Тръмп отбеляза още, че ако бъде избран в Белия дом международна политика ще постави американците на първо място, съобава АФП, цитирана от "Фокус".

Републиканският кандидат отново повтори тезите си, върху които се градеше кампанията му в предварителните вътрешнопартийни избори. Той се зарече да спре миграцията от страни, в които има тероризъм и да построи стена по границата с Мексико. Ние ще построим голяма гранична стена, която да спира нелегалната имиграция, бандите и насилието, както и наркотиците, изливащи се в нашите общности", бяха точните думи на Тръмп.

Милиардера отново повтори намеренията да вдигне на крака американската икономика. "Никога няма да подпишем лоши търговски сделки. Америка на първо място!", емоционално се обърна към публиката републиканският кандидат-президент.