Боксьори и боксьорки от „Родопи” обраха медалите на републиканските първенства

Спорт

22-07-2016, 12:45

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Момичетата и момчетата от боксовия клуб в село Първенец, обраха медалите на републиканските първенства през последните няколко месеца. По този повод те бяха наградени на специална церемония от треньора Петър Кренчев и кмета на Община „Родопи” Пламен Спасов.

До момента от началото на годината са завоювани 13 златни медала, 10 титли, 1 сребърен и два бронзови медала.

Националните състезатели Божидар Божков и Стоил Станоев дублираха титлите си. Те станаха шампиони на отборното първенство. Сребърен медалист стана Ангел Пелтеков. Иван Насков също направи голям турнир и помогна клубът на стане първи на Републиканското отборно първенство в Плевен. Това е и най-голямото постижение до момента.

Участвахме с четирима състезатели и четиримата си пробиха път и стигнаха до финал. Единият остана със сребърен медал и бумът беше, че имахме трима шампиони със златни медали”, обясни треньорът на боксьорите в Първенец Петър Кренчев.

Пловдив нямаше шампион при мъжете дълги години. Титлата завоюва Спас Калоянов, който със сигурност има голямо бъдеще в този вид спорт. Всички мои състезатели са проектонационали. Рангел Станоев направи невероятен турнир на последното Републиканско, след като победи бронзовия медалист от Европейското в Украйна Иван Киселаров в Добрич”, каза още Кренчев.

Алекс Кунчев дублира титлата си тази година и в цялата си кариера стана за осми път шампион.

Три момичета също са част от отбора.

Взеха три медала. Надяваме се Станислава Колева да ни представи добре на Европейското. В момента тя е най-добрата девойка в България. Спечели в Русе златен медал.”, поясни още Петър Кренчев.

Любомира Гирова също е една от боксьорките в тима. Визията й е на манекенка, но крушето й е силно, шегуват се съотборниците. Последно е участвала на Републиканско първенство в България и на Купа на нациите в Сърбия. Там станала втора, след като победила казахстанка още в първия рунд, а на финала загубила от индийка.

Реших да се захвана с бокс, след като Община „Родопи” отвори боксовата зала в Първенец. Нямахме какво да правим и решихме да пробваме. Тогава се запалихме и започнахме да тренираме. Треньорът видя потенциала в мен и ето ме сега на ринга”, споделя Любомира.

Всички казват, че боксьорите ми са невероятни таланти, но аз положих огромен труд, както и треньорът Йордан Горев. Сега виждам резултата и това никой не може да ни го отнеме. Лягам и мачовете и победите ми минават на забавен каданс. Вярвам, че ще има големи имена.”, твърди треньорът от Първенец.