Татяна Станчева стана почетен член на Старозагорската опера

Стара Загора Лайф

22-07-2016, 14:21

Снимка:

Старозагорска опера

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грандиозна постановка на “Набуко“ на Античен форум

Специално подготвят суперпродукция на "Набуко"

Обявено преди началото на операта „Набуко“

Директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов обяви Татяна Станчева за почетен член. Това се случи непосредствено преди началото на грандиозния спектакъл на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, на сцената на Античния форум в града. „Както в операта има текст „лети мисъл на златни криле към страната ни поробена“, така хора като Станчева със своята мисъл и грижа за Операта ни дават криле, но не към поробена страна, а към страната на изкуството, която е винаги свободна“, каза той. И допълни, че ръководството на Държавна опера – Стара Загора обявява  Станчева за почетен член за изключителен принос, лична ангажираност и заслуги в подкрепа на Старозагорската опера.

Почитателите на оперното изкуство, както и будната старозагорска общественост добре познават елегантната и красива дама, за която оперното изкуство е страст и начин на живот. Нейната всеотдайност, безгранична любов, постоянна загриженост и неуморна обществена дейност са пословични и носят своя свеж отпечатък в културния живот на града. А Операта има голямото предимство да има любовта и подкрепата на Татяна Станчева, казват от управата на културната институция. За Татяна Станчева присъждането на символичното звание бе приятна изненада. 

Татяна Станчева преодоля емоциите и смущението си и като истинска звезда се обърна към всички присъстващи на Античния форум с думите:“Уважаема публика, Вие знаете, че ние имаме привилегията да сме оперен град със стари музикални традиции, с красив оперен театър, с ефектна открита сцена на Античния форум и устремно възходяща в развитието си оперна трупа през последната година. Нека да ги подкрепяме, нека сме им вярна публика, нека да им помагаме да могат да работят творчески и вдъхновено, да успяват да са желани от публиката на различни места, а Оперният ни театър да е предпочитан за изява от български и чужди творци, музиканти и певци. Нека всичко това все повече превръща Стара Загора, наред с другите ѝ забележителности, в известен музикален център.Признателност на всички! На добър час!“