Христо Янев:Феновете ни да покажат колко велик клуб е ЦСКА

Очаквам пълни трибуни на "Армията" с Удинезе

Христо Янев даде пресконференция преди контролата между ЦСКА-София и Удинезе. Двубоят е на стадион "Българска армия" в събота от 18:00 часа.

Естествено, преобладаващите въпроси бяха за разделението на феновете и каква реакция очаква от тяхна страна. "Без тяхната помощ нямаше да сме клуба, който сме в момента. Призовавам всички фенове, които обичат ЦСКА, бяха с нас и извървяха този тежък и труден път, да дойдат, да ни подкрепят, да са с нас на старта на първенството и да покажат ЦСКА колко велик клуб е. А той е такъв именно заради феновете", каза Янев.

На въпрос, очаква ли провокации, наставникът обяви: "Цяла година работихме на база провокации от кого ли не. Очаквам феновете да ни подкрепят, както е било винаги до сега. Очаквам да бъдат зад нас в тежките и трудни моменти, в които отборът ще бъде поставен. Трябва да разберат, че всички сме едно цяло. Ние играем заради тях, а те идват заради нас. Надяваме се всеки, който си тръгне от стадиона, да бъде удовлетворен от видяното."

На въпрос, как ще отговори на евентуални подмятания, че това не е истинският ЦСКА, Христо Янев каза: "Аз съм треньор на ЦСКА, тренирам футболистите на ЦСКА и зад нас са феновете на ЦСКА. Нищо друго не ме интересува на този етап."

"Във всяка една контрола резултатът не беше водещ. Търсехме облик, стил и лице на този отбор. Утрешната контрола няма да е по-различна. Наясно сме, че бъдещите ни съперници в "А" група няма да се доближат до класата и стила на утрешния ни противник, но това ще ни обогати допълнително."

"На този етап момчетата са перфектни. През цялата подготовка бяха фантастични и това ми дава допълнителен стимул за работа. Всички бяха на много високо ниво и загатнаха за потенциала, който имат. Искам да ги видя от първата секунда на мачовете да се влагат максимално и да побеждаваме."

На въпрос за състоянието на конкурентите в "А" група, Янев отговори: "Видях доста силни неща. Без да обидя никого изиграха не лоши мачове в Европа. Всеки търси своя стил. Ние сме длъжни да се съобразяваме с всички и да го покажем, когато му дойде времето."