Див екшън в Северозапада!

Крими

23-07-2016, 11:29

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Много жесток побой над пиян мъж

Побойник на полицаи остава зад решетките

Заборчнял врачанин преби кредитния си консултант

Потънал в дългове врачанин заборчня още повече, тъй като трябва да се изръси с близо 10 бона обезщетение за това, че потрошил от бой кредитния си консултант. Екшънът се разиграл на 27 юли 2014 г. на ул."Максим Горки" във Враца, а причината за мелето са пари, пише BulNews.bg.Пострадалият М.М. работел във фирма за отпускане на кредити срещу лихви. Обвиняемият В.В. неколкократно вземал заеми от дружеството, в което работел другия мъж. Последният кредит, който подсъдимият изтеглил, бил в размер на 300 лева в началото на юли 2014 г. Тъй като длъжникът забавил да погаси втората си вноска, на 27 юли инспекторът го потърсил в дома му и двамата разговаряли. Те обаче не могли да се разберат и консултантът поискал да се види с бащата на заборчнелия врачанин. Същата вечер те си уредили среща в дома на обща позната и родителят обещал още на другия ден да погаси вноската на сина си.
Проблемът обаче бил, че кредитният консултант бил солидно почерпен с алкохол, а по време на разговора се подкрепил с още една чаша бира. Към 22 часа служителят решил да си ходи, като помолил да му извикат такси, тъй като си бил забравил телефона. Домакинята позвънила на местна фирма и двамата зачакали пред дома й. От свидетелските показания по делото става ясно, че пострадалият се бил подпрял на лекия автомобил на жената, а тя стояла по средата на пътното платно и разговаряли.
В това време подсъдимият, който знаел за срещата, решил да провери как стоят нещата и заедно с жена си спрял с колата си пред къщата. Консултантът, без да разпознава с кого говори, попитал дали ще го закара до дома му, но подсъдимият го отрязал. Тогава М.М., който се бил доста на градус, се афектирал от отговора, тръгнал към автомобила и скандалът се завихрил. След като си разменили няколко бързи реплики, двамата започнали да се налагат. Пияният консултант обаче бързо бил повален на земята.
След мелето подсъдимият седнал отново в колата си и отпрашил, като оставил М.М. да лежи на пътя, а домакинята, която била братовчедка на кредитора, пищяла от ужас. Двамата с мъжа й вкарали нокаутирания инспектор в дома им и започнали да мият кръвта от лицето му. М.М. ги помолил да се обадят на тел. 112, но те така и не реагирали, за това той клатушкайки си тръгнал.
По пътя пребитият бил настигнат от полицейски патрул. Ченгетата видели в какво състояние се намира и веднага го откарали в Спешния център във Враца, където установили, че има счупване на дясна лицева кост. Наложило се да претърпи три операции в столичната болница „Токуда“.
Консултантът споделил пред магистратите, че не е очаквал такава реакция от страна на клиента си, с който се познават от години. Братовчедката на пострадалия също била изумена от случилото се, защото била в много добри приятелски отношения с подсъдимия и семейството му. Въпреки това реакцията му в момент на ярост сега му струва около 10 бона.
Магистратите от окръжния съд във Враца категорично отсякоха, че В.В. ще трябва да плати на пострадалия М.М. 1 311 лева обезщетение за претърпените имуществени вреди и 6 000 лева - за неимуществени. На побойника са наложени и 1 800 лева за адвокатско възнаграждение, деловодните разноски в размер на 398 лева, 60 лева в полза на бюджета на съдебната власт и държавна такса от 292 лева.