„Фолклор без граници“ стартира утре

Добрич Лайф

24-07-2016, 14:05

Снимка:

организаторите

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Фолклор без граници" събира таланти от четири държави

"Фолклор без граници" с нов статут

От тази година е включена и съпътстващата фестивала програма

От 25 до 27 юли в град Добрич ще се проведе ХV Международен младежки фолклорен фестивал „Фолклор без граници“. Фестивалът се провежда под патронажа на Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич.
Представител на България във фестивала е Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Участниците от Колумбия са Фондация „Колумбия фолклор“, от Чили - Ансамбъл „Banda Renacer“, а от Белгия - танцов състав „Vredon“. Програмата започва на 25 юли (понеделник) 10.00 часа в Малка заседателна зала на Община град Добрич, където ще се състои пресконференция. Същия ден от 18.30 часа в централна градска част (подлез на Градски парк - пл. „Свобода“) ще има дефиле на участниците, а от 19.00 часа на сцена на пл. „Свобода“ е откриването на фестивала с концерт.
Програмата продължава и на следващия ден, 26 юли (вторник), с дефиле на участниците от 18.30 часа в централна градска част (подлез на Градски парк - пл. „Свобода“) и фестивална вечер от 19.00 часа на сцена на пл. „Свобода“.
В последната вечер на фестивала, 27 юли (сряда), отново ще има дефиле на участниците от 18.30 часа в централна градска част (подлез на Градски парк - пл. „Свобода“) и концерт от 19.00 часа на сцена на пл. „Свобода“, когато ще бъде и закрит на фестивалът.
Още няколко събития включва съпътстващата фестивала програма – от 25 до 27 юли на пл. „Свобода“ ще бъде разположено изложение на традиционни български занаяти на Сдружение „Общество за фолклор“, на 26 юли от 10.00 до 12.00 часа в Художествената галерия ще има Арт ателие, а на 27 юли от 10.00 до 12.00 часа на сцена на пл. „Свобода“ ще се състои танцова работилница.