Йоанна Димитрова с бронз от държавния шампионат по плуване

В дисциплината 400 метра съчетано плуване

Състезателката на СКП Траяна Йоанна Димитрова спечели бронзов медал от завършилото държавно лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки старша възраст (15-16 години). Надпреварата се проведе на 50-метровия басейн "Диана" в София, като в нея взеха участие 231 плувци от 33 клуба.

Димитрова грабна бронзовия медал в дисциплината 400 метра съчетано плуване, финиширайки за време от 5:34.91минути. Победителка в плуването стана Ивет Шумкова от ПСК „Черно море“. Освен бронза в тази дисциплина, Йоанна записа четвърто място на 800 метра свободен стил и шесто на 100 метра гръб.

Призови класирания постигна и старозагорската щафета при момчетата. Траянци в състав Ангел Маргаритов, Стоимен Донев, Димитър Димитров и Габриел Стаматов записаха пето място на 4х200 м свободен стил и две шести на 4х100 м съчетано и 4х100 свободен стил.

„Това беше последното ни състезание от летните шампионати и ние като клуб сме доволни от представянето на нашите състезатели. Въпреки че все още нямат нормален тренировъчен процес, те продължават да печелят медали и да защитават достойно реномето на старозагорската школа.“ Това заяви за StaroZagorci.com един от треньорите в клуба Стефан Вачев.