Магазия 1 отваря врати през септември

Мисия Бургас

25-07-2016, 11:27

Снимка:

Пристанище Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старата „Магазия“ в Пристанището става Морски културен център

В нея ще има експозиционна зала, многофункционална зала, учебни зали, детски център, заведения за хранене и магазини

Почти е готова новата сграда на Магазия 1 на източния терминал на пристанище Бургас. В момента се извършват довършителните работи. Обектът ще е готов до края на лятото. По всяка вероятност откриването ще бъде през септември.
Сградата, която е строена през 1903 г., е една от най-старите постройки на територията на пристанище Бургас. С обновяването й ще се обособят експозиционна зала, многофункционална зала, учебни зали, детски център, заведения за хранене и магазини. Инвестицията е на ДП Пристанищна инфраструктура. Стойността на обекта е близо 4 млн. лева.
Благоустрояването около кейовите места 3 и 4 на порта ще струва 268 900 лв. Подаването на оферти може да се извърши до 25 юли, като изпълнението на СМР е в рамките на 25 дни , след избора на изпълнител.
Строителните дейности включват пренареждане на съществуващата настилка от гранитни павета и от асфалт, обособяване на зелени площи и осигуряване на външно осветление.
На следващ етап предстои благоустрояване на източната част на кея, като ще се изготвят работни проекти за облагородяване на района окомо 3-4 км и укрепване на кейовите стени. Достъпът се осъществява чрез директна връзка с градската улична мрежа откъм ул. "Ал. Батенберг".