Добрич е домакин на тридневен международен фолклорен фестивал

Добрич Лайф

25-07-2016, 12:21

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Фолклор без граници" събира таланти от четири държави

От 25 до 27 юли

Международният младежки фестивал "Фолклор без граници" се открива днес в Добрич с дефиле на участниците от България, Колумбия, Чили и Белгия. Проявата е от 25 до 28 юли.
Форумът се организира за 15-а година, като за втори път той е съвместна проява на Община Добри и Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства ЦИОФФ - България.
На среща с ръководителите на формациите кметът изрази увереност, че партньорството между Общината и ЦИОФФ - България ще продължи и в бъдеще, а това събитие от културния календар на града ще доставя радост и наслада на добричлии и гостите на Добрич. Ръководителите на съставите благодариха за възможността да представят своя фолклор и традиции в Добрич.
Като съпътстваща програма във всички дни на фестивала на площад "Свобода" е бъде организирано изложение на традиционни български занаяти на сдружение "Общество за фолклор".
На 26 юли от 10 до 12 в Художествената галерия ще има Арт ателие, а в същите часове на следващия ден ще е танцовата работилница, отново на площад "Свобода".