Зверска катастрофа край Поморие: 1 загинал и 6 ранени

На място загинал водачът на камиона, който към момента все още е с неустановена самоличност

Полицията даде повече информация за катастрофата край Поморие сутринта. Около 7.30 ч. по пътя Бургас – Слънчев бряг, на около 300 м. преди отбивката за Гробищен парк – Поморие, по неустановени до момента причини възниква пътен инцидент между товарен автомобил „Тойота Хайес”, с бургаска регистрация, превозващ отиващи на работа петима мъже и една жена, и микробус „Мерцедес ML”, със старозагорска регистрация.
От челния сблъсък на място загинал водачът на камиона, който към момента все още е с неустановена самоличност, а са ранени превозваните в микробуса пътници. Трима от тях са пострадали по-тежко и са настанени в МБАЛ – Бургас. Единият 41-годишен потърпевш е настанен в отделение „Хирургия” с фрактури на бедрото, подбедрицата и травма на корема, вторият мъж – на 28 години получил травма и счупване на ребрата, а третия – 19-годишен младеж е настанен за лечение в отделение „Неврохирургия” с диагноза „комоцио и травма на коляно”. Останалите двама мъже / на 41 и 62 години/, както и 40-годишната жена са получили по-леки наранявания поради което след преглед в МБАЛ – Бургас вероятно ще бъдат освободени за домашно лечение. И шестимата пострадали са контактни, в стабилно състояние и без опасност за живота. Причините за тежкия пътен инцидент, както и самоличността на загиналия водач са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Поморие.
В същия час по пътя Бургас – Слънчев бряг, в близост до т.нар. „Две кули”, разположени на територията на Община Поморие, самостоятелно катастрофира Рент а кар-лек автомобил „Рено Сценик”, с бургаска регистрация, управляван от 35 годишен руски турист. Констатирано е, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,36 промила, установено с дрегер. Руснакът е задържан за срок от 24 часа. По случая в Районно управление – Поморие е образувано бързо полицейско производство.